Yritys

Yritys sai alkunsa sanoista Mechanic Cargo Loading Service. Eli suomeksi lyhenne tarkoittaa mekaanista lastinkäsittelypalvelua. Palvelua myydään mahdollisesti myös ulkomaille, joten siitä muotoutui ulkomainen lyhenne.

Vuonna 2000 yhtiön perustajajäsenet saivat idean ja mahdollisuuden myydä satamanosturiajopalvelua ja nostureidenhuoltopalvelua Kokkolan Satamalle.

1.7.2000 yhtiö teki sopimuksen Kokkolan Sataman kanssa. Nostureiden ajo- ja huoltopalvelusta Kokkolan syväsatamassa.

Tällä hetkellä yhtiöllä on palkattuna noin pari kymmentä vakituisessa-, tai osaaikaisessa-työsuhteessa olevaa satamanosturinkuljettajaa. Yhtiöllä on hoidettavanaan Kokkolan syväsatamassa sijaitsevat seitsemän nosturia sekä lastauskuljetin.

Vuonna 2008 Oy MeCarLoS Ab laajensi toimintaansa kurottajapalveluun ja yhtiö hankki ympäripyörivän Manitou MRT 1432 M-series merkkisen kurottajan, jonka palvelua myydään lähinnä Kokkolan talousalueella yksityihenkilöille, yrityksille sekä teollisuudelle. 2019 mennessä kurottajapalveluihin on satsattu merkittävästi. Vuodenvaihteessa saapui neljäs kurottaja, jolla saadaan vastattua entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

Vuosi 2018 oli merkityksellinen vuosi myös siinä mielessä, että Kokkolan syväväylän ruoppaustyöt pääsivät alkamaan. Väylää syvennetään koko matkalta 13m:stä 14m:iin, joka tuo lisää kilpailukykyä satamalle ja työllistää tulevaisuudessa entisestään.

MeCarLoS logo